Houdt u zich aan de snelheidslimiet?

Een paar kilometer te hard rijden. We doen het allemaal wel eens. Soms onbewust. Bijvoorbeeld als we met het verkeer meerijden of als onze gedachten afdwalen. Maar soms rijden we ook bewust te hard. Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker binnen de bebouwde kom, omdat daar vaak kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen op de weg zijn. Toch rijden de meeste mensen binnen de bebouwde kom 10 tot 15 km/uur te hard. Dat lijkt misschien niet veel, maar 10 kilometer te hard rijden, zorgt ervoor dat uw remweg 7 meter langer wordt! Om mensen te wijzen op de gevaren van (iets) te hard rijden, is er de landelijke campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. De campagne roept weggebruikers op om regelmatig hun snelheid te checken. Zo rijden we nooit ongemerkt te hard.