“Race”-lezen in groep 3/4

Het Formule 1-seizoen is weer begonnen en dat is ook te merken in groep 3 en 4. Ze zijn aan het race-lezen! De kinderen kunnen paperclips verdienen voor een aantal gelezen bladzijdes. De kinderen weten zelf hoeveel ze moeten lezen voor een paperclip. Van die paperclips maken ze een ketting op het race-bord. Als de ketting helemaal tot op de grond komt, mogen de kinderen een cadeautje uitzoeken. De eerste kettingen hebben de grond al geraakt.

Een leerling opperde het idee voor een groepsbeloning. Als er tien kettingen op de grond komen, houden we een speelgoedmiddag. Als alle kettingen een keer op de grond zijn gekomen krijgen ze weer een groepsbeloning. Er is overlegd over de beloning: ze gaan iets bakken.
De bladzijdes die de kinderen thuis lezen tellen ook mee!

Het project is bedoeld om het plezier in lezen te vergroten.Race-lezen